2008 JUTUT > FINIX - Vaalit lähestyvät / Kirja valmistuiFINIX - Vaalit lähestyvät / Kirja valmistui

Huh! Nyt on kirja valmis, nimeksi tuli:

FINIX - Liekkisiipinen!

- suomalaisen itsetunnon salaisuus
- itämerensuomalaisen meteoriitin vaikutukset
- klassisten myyttien alkukoti
- Sammon psykologiaa

Alan siis kirjoittaa taas sivuilleni, kun kirjani nyt ilmestyy Turun kirjamessuilla - 4.10. esitän haastattelutilaisuudessa lauluni "Liekkisiipinen". Tanja-Lotta on kuitenkin filmaamassa uutta Kalevala-versiota, joten sen laulaa vanha ystäväni, gregoriaanisen laulun taitaja Minna.

Aloin kirjoittaa kirjaa tosissaan valmiiksi kun Lennart Meri kuoli - jätin väitöskirjanikin hetkeksi. Jouduin karsimaan FINIXistä reilut puolet, joten nyt kun se isona pokkarina ilmestyy, ei se ole enää kuin 500-sivuinen.

----

Virtanen kaivaa kirjassaan esiin suomalaisen itsetunnon perusteet

Mittavassa teoksessaan Finix, liekkisiipinen ja myyttien alkukoti kansanedustaja Pertti Olavi Virtanen palauttaa tietoisuuteen jo miltei unohdetun, Suomen kansan alkuperäisimmän tarinan. Hän osoittaa kielemme ja myyttisten tarinoidemme alkuvoiman, jonka aikoinaan vanhakantainen, kristillinen vallankäyttö ja länsimaiseen tieteeseen pesiytynyt kapea-alaisuus ovat pyrkineet unohtamaan - suorastaan tuhoamaan.

Virtanen on tutkinut mytologioiden juuria yli 20 vuotta, metodinaan psykohistoriallinen kielen arkeologia ja poikkitieteelliset kytkennät. Tuloksena on vaikuttavaa todistusaineistoa suomalaisen kansanrunouden ja kreikkalaisen taruston yhtymäkohdista.

Finix, liekkisiipinen tarttuu aiemman tutkimuksen oleellisiin löytöihin niitä syventäen ja niistä uutta visioiden. Samalla paljastuvat kansanperinteen paljolti syrjään sysätyt eroottiset motiivit. Siinä sivussa ratkesi myös tutkijoiden mieliä vuosisadat kiehtonut Avalonin arvoitus!

Teos on osa psykologina, rock-muusikkona ja parlamentaarikkona tunnetun "V" Virtasen tärkeintä elämäntyötä. Siinä suomalaisen kansanrunouden kätköistä kumpuaa Pohjolan myyttinen voima, joka avaa tietä kulttuurisen itsetuntomme kohottamiselle globalisaation keskellä. Tärkein kirja suomalaiselle itsetunnolle sitten Kalevalan.

Vaka vanha Väinämöinen ja Lieto Lemminkäinen, Louhesta ja Pohjan Neidosta puhumattakaan, eivät olleet nöyristelijöitä, vaan suuria vaikuttajia. Heidän terapeuttinen henkensä johdattaa Suomi-neitoa Lönnrotin ja Snellmanin viitoittamalla tiellä!

Pertti Olavi Virtasen teos Finix, liekkisiipinen ja myyttien alkukoti julkistetaan lauantaina 4.10. klo 17.00 Turun kirjamessujen Agricola-lavalla.

Teoksen kustantaja on tamperelainen Sanasato Oy.
Teos sisältää 510 sivua.

www.sanasato.net


Takaisin