2008 JUTUT > KAUHUJOKI / Hallituksen otettava rohkeasti vastuutaKAUHUJOKI / Hallituksen otettava rohkeasti vastuuta

Syvin osanottoni Kauhajoen tragediaan osallisille - olin seudulla parikymmentä vuotta sitten läänintaiteilijan ominaisuudessa useaankin otteeseen. Silloinkin "vesuri heilui Päntäneen Baarissa" / kantatie 666 varrella Isojoki - Kauhajoki.

Mutta nykyisestä tragediasta vastuu on viranomaisilla ja hallituksella, joka EI OLE TOIMINUT JOKELAN JÄLJILTÄ!

On suorastaan tragikoomista kuinka samanlainen tapahtumasarja Jokelaan verrattuna oli - poliisin olisi pitänyt se tajuta. Ilmeisesti ylemmältä taholta EI OLLUT ANNETTU VALTUUKSIA PELASTAA IHMISIÄ - NUORIA ennaltaehkäisevästi! Häpeä Suomen hallitukselle, oikeuslaitokselle ja muille taustaimpotenteille. Minkä parissa te oikein aikaanne kulutatte, kun ette pysty näin tärkeitäkään lakeja hoitamaan?

Hallitus (Keskusta - Kokoomus - Vihreät ja RKP) ei ole saanut mitään aikaan Jokela-työryhmällään, vaikka jokainen tajuaa, että kyseessä - on hätätila! Nuorista joka kuudes kärsii jonkin asteisista mielenterveysongelmista.

Lopetin taas kerran puheeni - 19.9. - vajaa viikko sitten - enteellisiin sanoihin. Ministeri Hyssälälälle totesin budjetin yhteydessä: "Raha ei enää riitä, vaan me tarvitsemme todella KELAn suhteen, tavallaan tämän lääkäriylivallan ja lääkepolitiikan suhteen, ihan uutta asennoitumista (nuorten ja lasten, miksei vanhempienkin mielenterveysongelmiin) - joka ei minun mielestäni NÄY TÄSSÄ BUDJETISSA VALITETTAVSTI YHTÄÄN!

Olen jatkuvasti - jo edellisellä edustajakaudellani - toitottanut samasta asiasta. Mielenterveysasiat eivät saa olla KELAN lääkärien ja heidän "terapeuttiensa" rahastusta, vaan asialle on pantava Suomessa harvinaisenkin hyvin koulutettu psykologikunta! KELA jarruttaa kuitenkin todella syvällisemmän ja huokeamman vaihtoehdon toteutusta. Tästä suunnasta on vastuussa hallitus - ja edelliset hallitukset.


Takaisin