2008 JUTUT > Bändi-kämpät Tampereella



Bändi-kämpät Tampereella

Ns. Manserockin keskeisenä elävänä perustajana - sillä Manserock alkoi "omaehtoisuudesta" - totean, että "mitäs minä sanoin"!
Kaupunki ei kunnioita rockia muuta kuin BRÄNDINÄ! Ja nimenomaan KAUPALLISENA brändinä! Nuorisoystävälliset VIHREÄTkin ovat samassa hallituskoaliitossa - pyörätie Hämeenkadun jalkakäytäville joka suuntaan on tärkeämpi kuin bändien treenitilat ja soittokämpät!

Tappelin ja tappelen itseilmaisun puolesta - perustin ystäväni Mauri "Moogin" kanssa jo pikkupoikana Tampereella bändejä (ensimmäiset Härmälässä) - pidimme ääntä ja vaadimme mediassa, silloin lähinnä lehdissä, oikeuksia nuorille ja itseilmaisuun! Olimme täysin epäpoliittisia, ja meidät leimattiin häiriköiksi, mutta saimme jotain merkittävää aikaankin - Tampere todella huomattiin mediassa ja nuorisolehdissä! Mutta mutta mutta - nykyisen me "emme edes kuulu Manserockiin", sillä me olimme liikaa nuorison ja kaikkien soittamista haluavien puolella.

Koska olet kuullut Martti Syrjan tai Pate Mustajärven VAATIVAN nuorille bändeille tiloja ja soittopaikkoja? Koska olet lukenut heiltä jotain persoonallisuutesi kunnioittamisesta - siitä, että sinäkin olet todella jotain - something else?

Oikeastaan kaikki on aika loogista, sillä sitä saa mitä sokeudessaan kylvää. Manserockin aitojen ja rehellisten juurien ja tavoitteiden unohtaminen on johtanut nykyiseen - perversoitumiseen! Minä voisin asioille jotain, koska olen kulkenut rockin myötä, rolling with it! Silti osa nuorisosta on niin "poissaolevaa", että uskoo pelkkiä poliittisia paskanpuhujia - miksi?

Minut leimattiin vaatiessani punk-aikaan oikeuksia ja bänditiloja kaikille tarvitseville, sillä minunkin olisi pitänyt "rauhoittua rahastamaan" - kuten Juicen, Mikon, Eppujen ja Popedan! Muut kymmenet tamperelaiset nousevat kyvyt ja bändit unohdettiin - niin kuin nytkin teidät monet ja teidän tarpeenne.

Minut "karkoitettiin" maanpakoon Etelä-Pohjanmaalle, josta kohta alkoikin nousta kunnon bändejä, ja meikäläistäkin aina välillä Klämydian pojat ja Tähkän Laurikin muistavat kehua innostamisesta.

Uudet bändit ja teidän "sanomanne" unohdetaan, koska - voisiko se johtua siitä, että tekin olette unohtaneet - sen mitä silloin oikeasti tehtiin, on jo tehty, ja ketkä teki - ettei rock-asenne olekaan aseenne, vaan kuka vaan voi kusettaa teitä - yhä?

Tästäkin huolimatta - tulen taistelemaan soittokämppien ja bänditilojen puolesta - Ugh! Olen kirjoittanut "V"


Takaisin