2008 JUTUT > Amen ja totuus - VATIKAANIN anteeksianto Lennonille?Amen ja totuus - VATIKAANIN anteeksianto Lennonille?

Tätä eivät ketkään tahot suostuneet korjaamaan - ainoa joka otti yhteyttä oli Staffan Bruun - kirjailija ja Huvudstadbladetin toimittaja, joka oli itsekin asiasta kirjoittanut. Luin samaan syssyyn Staffanin kaikki kirjat - toki 2010 kesällä loput! Suosittelen "islamilais-kysymykseenkin" kirjaa "Ajatollah Veikko" - joka on suomenruotsalaisittain harvinaislaatuisen kriittinen ja upea visio asiaan!
Onpa otsaa - tai sitten kukaan ei ole
vieläkään kertonut Vatikaanin edustajille totuutta. Amerikan fundamentalistien väittämä Lennonin lausunto oli alunperinkin puppua - valetta!
Vatikaanin tulisi pyytää lopultakin Lennonilta anteeksi - hänen elossaolevilta läheisiltään - että hekin uskoivat valheeseen - ja tuomitsivat!

Juuri ennen viimeistä Beatles-kiertuetta "Datebook"-teinilehti USA:ssa julkaisi sensaatiopoiminnan Lennonin 4 kuukautta aiemmin antamasta haastattelusta - joka ei ollut Englannissa aiheuttanut sen kummempaa huomiota.

Eli irrotettiin tarkoitushakuisesti lause yhteydestään ja muokattiin se "kauhisteltavaan muotoon". Lennon oli muka väittänyt, että Beatlesit ovat "suurempia ja suositumpia kuin Jeesus!" Ja aivan kuin sinettinä valeelle 24.11.2008 Iltasanomat on pannut "papillisen psykologisoinnin perään" kuvatekstiin:

"Lennon sanoi olevansa suositumpi kuin Jeesus."
- eli sekä sitaatti että asia molemmat väärin!"

Näinä vääristelyn aikoina - poliittisten "perversio-epätotuuksien" ja Kasvimaisten "listojen aikoina" olisi hyvä selvittää esimerkkinä edes yksi tahallisen mediakuplan historia.

Varsinkin kun suomalaisissa kouluissa vielä opetetaan medianlukutaitoa.

Nimittäin lähtökohtaisesti kai haastattelija itse, Maureen Cleave, osaa kertoa mikä oli se konteksti - asiayhteys - missä John ko. väitetyn totuuden laukoi. Papeille ja muille politikoille tiedoksi, että Johnin tarkoitus olikin - annetaan Maureen Cleaven itsensä kertoa:

"John ei tietenkään verrannut Beatleseja Jeesukseen. John totesi yksinkertaisesti, että kristinuskon asema on nykyään niin heikko, että monet ihmiset tunsivat Beatlesit paremmin kuin Jeesuksen. JOHN ENNEMMINKIN SURI SITÄ KUIN HYVÄKSYI SEN!" (ks. esim. Coleman 2005/ John Lennon).

Opetetaan lapsillemme - ja muillekin - lopultakin psykologian myönteistä hyötykäyttöä - opetetaan paljastamaan valehtelun ja vääristelyn yksinkertaiset mekanismit. Siitä on meille kaikille enemmän hyötyä kuin mistään - sillä kun vääristelijöiltä viedään eväät, kun he paljastuvat, heidän elämää likaava pelinsäkin (ehkä) lopultakin loppuu! toivoo P. Olavi


Takaisin