AJANKOHTAISTA > Aivan perseestä -eli muka luova Tampere? / eikä ole tilanne parantunut 2010-2011Aivan perseestä -eli muka luova Tampere? / eikä ole tilanne parantunut 2010-2011

Tampere liputtaa "luovuuden perään". Kerronko esimerkin - kerron.

Minut yhtenä ajettiin 80-luvulla pois Manserockin kaupallisista kuvioista - ja onnekseni haluttiin läänintaiteilijaksi luovuutta janoavaan ympäristöön Etelä-Pohjanmaalle; aiemmat fanitkin kyllä muuttivat kohta pois Siukosia, Saareloita ja Lehtoloita myöten.

Ne jotka jäivät - jäivät "paikoilleen". Mutta Etelä-Pohjanmaa alkoi läänintaiteilija-aikanani nousta - Provinssi-rokista tuli suurin ja kaunein, jopa Vaasasta nousi Karanteeni! - ja uho ja luovuus senkun porskuttaa - eläköön Duudsonit ja Lauri T.

Kun Tampereen tulevaisuudenkin nimissä panin itseni likoon "luova Tampere"-projektin yhteydessä - teen väitöskirjaani "suomalaisesta luovuudesta" - ja julkaisutin innovatiivisen ja luovalla metodilla tehdyn kirjani - pirkanmaan media vaikeni - taas!

Koko "omaehtoisen Manse-rockin totuus" on nykyään perversoitu - toisenlainen, eikä oikeasta asiasta kerro mikään pirkanmaalainen media, edes siitäkään kuinka Etelä-Pohjanmaa on alkanut jyrätä "Herätyksen jälkeen" - onneksi!

Luova saa Suomessa olla enää - teknisessä ja kaupallisessa mielessä? Luin Milleneumin alkuun lähes jokaisen merkittävän SciFin ja haalin elokuvat ja sarjat! Opin niistä - omaksuin ja jalostin, mutta olen valitettavasti todennut, että "tieto ei ole valtaa" enää Suomessa.

Se, että osaa viitata johonkin, että "tietää" jonkun olleen jotain - rittää. Suurin osa nykynörteistä on sitä mitä heikäläiset eivät edes uskaltaneet suomeksi kääntää - eli "nynnyjä". Nykytekniikalla pitäisi olla rohkeutta uskaltaa katsoa muitakin menneisyyden kovia juttuja silmiin - muutakin kuin pillunsilmiä?

"Innovatiivisuus" on mitä väärin käytetyin sana - katso Blogistani "täysasiallinen" asiasta lisää!


Takaisin