AJANKOHTAISTA > Aaah! Tajuava arvostelu / 2011 tulossa"Finixin" 2. osa!Aaah! Tajuava arvostelu / 2011 tulossa"Finixin" 2. osa!

Ja ei ainoastaan "tajuava" vaan - uskaltaisinpa sanoa - monipuolisuuttani hämmästyneenä "ylistävä". Kaiken politiikkaan ja "vastustajien tahalliseen asioiden perversointiin" liittyvän jäljiltä koin Erkki Auran 6-sivun kritiikin kirjastani uudessa "Kirjo"-lehdessä - kytkettynä taitavasti nykyverkottumiseen netissä - harvinaisen tyydytyksellä oikeaksi!

Aikoinaan ihmettelin miksei oikeastaan kukaan muutamaa fiksua tuttavaa lukuunottamatta ole huomannut 90-luvun alussa tekemän "Sampo-passion" oivallisuutta (nerokkuutta)!?

Nyt E. Aura toteaa juttunsa loppupuolella "Sampo-passioita samalla kuunnellessaan esim. " Pertti OLAVI VIRTANEn ON HISTORIANSA JA OMIEN MYYTTIENSÄ KULUSSA osoittautunut olemuksellisuuden lisäksi kielelliseksi ja myös musiikillis-rytmiseksi virtuoosiksi...Teoksen maagismyyttinen sävelrakenne sisältää mm. suomalaiselle musiikille etäistä, siksi juuri kiehtovaa ja yllättävää pentatoniikkaa ja modaalisia rakenteita jne"...

Itse kirjasta E. Aura toteaa alkupuolella ..." Pertti Olavin ...arkkimatka itämerensuomalaisten myyttien alkukotiin paljastaa hänessä varmasti hämmentävän ja yllättävän, mieleen ja kieleen todellista kiinnostusta herättävän näkijän ja tutkijan".

Siis - tutkijan! Kiitos Erkki - ja tätä lisää "todistukseksi ja malliksi" kunnon ajattelijoilta ja kultturituntijoilta Hesarien ja vastaavien "poliittisille kulttuuripuoskareille".


Takaisin