ARKISTO > Pienistä eläkkeistäPienistä eläkkeistä

Luulisi jo suuremmillakin päättäjillä olevan tiedossa, että eläkkeet ovat jääneet 10 vuodessa kaikki erinimisine leikkauksineen jälkeen yleisindeksistä n. 18%!!! Ja kun tähän lasketaan mukaan se, etteivät eläkeläiset voi tehdä samankaltaisia vähennyksiä kuin työssäkäyvät niin ero on kasvanut yli 20%:in! Tämä on todella väärin ja kohtuutonta, ja tulisi mitä pikimmin korjata!

Yleisen kulutuksenkin kannalta olisi mitä tärkeintä, että eläkeläisillä olisi ostovoimaa ja elintasoa. On kohtuutonta, että niin monet maatamme rakentaneet joutuvat elämään jatkuvassa ahdingossa. Tämä koskee ennen kaikkia aikoinaan pienellä palkalla työtä tehneitä naisia ja "kotiäitejä". Toki joukossa on myös miehiä.

Tämän tilanteen jatkuminen luo sairastuttavaa henkistä ilmapiiriä myös hyvin toimeentuleviin, jotka asian tiedostavat - tältä tosiasialta ei voi enää ummistaa silmiään!

Siksi kannatan ja ajan myös uudenlaista minimipohjaeläkettä, jotta kaikenkaltainen "luukuillekin pakottaminen" vähenisi. Kunnon perusturvaeläke maksaisi itsensä takaisin näiden "juoksutusten" vähetessä, ja sen suuruus voisi olla esim. 1000 e.


Takaisin