ARKISTO > Psykologian väärinkäyttö ja ihmisten sairastuttaminenPsykologian väärinkäyttö ja ihmisten sairastuttaminen

Ihmisen psykologinen "väärinkäyttö" ja alhaisempien ja helppojen suggestiivisten, lähes hypnoottisten keinojen yleistyminen kaikessa politiikassa ja vallankäytössä on - sairasta! Ennen kaikkea se on sairastuttavaa. Psykologeiksi ja vastaaviksi ihmistenauttajiksi koulutetut ihmiset ovat olleet jo pitkään tietoisia siitä, että he joutuvat entistä enemmän hoitamaan ihmisiä, jotka poliitiikka, media ja muu sairastuttava päällekäynti on "hermostuttanut". Psykologian tervehdyttävälle, elämän laatua parantavalle ja asioita ihmisen parhaaksi valaisevalle oikealle mielelle ei näytä olevan tilausta.

Ihmisille on opetuttu sekin väärin, että Psykiatri on jotenkin arvokkaampi "terapeutti" kuin psykologi. Todellisuudessa sekin on aina vain kaupallisemmaksi muuttuvan median ja poliittisten vallanpitäjien soveliaaksi ja parhaaksi katsoma illuusio. Sillä Psykiatri on LÄÄKÄRI - EI PSYKOLOGI!
Psykiatri hoitaa sairauksia - lääkkeillä! Kemialla on helpompi "suggeroida" - jopa jotkut meistä hyväksyvät mielensä kipeyden helpommin, kun "oikein lääkäri" sitä hoitaa. Mutta kuten aikoinaan T. Nummenmaa professorinani totesi: "kuka muu suomessa voisi terapiaa sitten tehdä - ellei Psykologi!"
Tuskin kukaan psykiatri on saanut yliopistollista psykologinkoulutusta. Tästä KELA ja lääkärit ovat hiljaa, ja osaltaan siksi media, mainoselämä ja politiikka käyttää hyväkseen juuri psykologiaa - ei psykiatriaa!
Paitsi että kun ihmiset voivat huonommin ja uskovat vallanpitäjien mediadiagnooseihin ja puolitotuuksiin aletaan käyttää entistä helpommin ja enemmän masennus-, paniikki- ja muita lääkkeitä - koska uskotaan - psykiatriaan! Eli Psykiatrian eli lääkäreiden tarjoama kemiallinen apu muistuttaa sitä mitä entisissä Neuvostoliitossa vain vähän aika sitten tapahtui.
Lääkkeiden liiallinen käyttö HEIKENTÄÄ TAHTOA - kun on mukavampi olla HYVÄKSYY VALLITSEVAN käytännön ja - uskoo puolestaan päättäjiä,
Ja kun ihmiset enemmän ja enemmän, ehkä sinäkin lukijani, ovat erilaisissa "juovustiloissa" on psykologian väärinkäyttö - "lapsellisen" psykologian käyttö ihmisen tervettä ja henkisempää olemusta vastaan - helppoa.
Psykologien ainakin pitäisi tulla "äänekkäämmin" yhteiskuntaan ihmistä puolustamaan. Nykyisen eriintyneemmän mediankäytön yksipuolisuus entisestään ja siihen liittyvä kaikenlainen "puoskarointi ihmismielellä" vain pahentaa tilannetta. Psykologian arvokkaat uudetkin löydökset "käännetään ihmisväärinkäytön" aseiksi.

On tässä yhteydessä hyvä muistaa, että DEMOKRATIA JA Psykologia liittyvät syntymästään asti yhteen. Jo kauan ennen nykyisen "tieteellisen psykologian" syntyä Platon huolestui siitä, että kun hän piti demokratiaa tulevana hallitustapana - myös parhaana - paitsi että jos DEMOKRATIA PILATTAISIIN sillä, että jotkut vallantahot käyttäisivät "ihmismielen heikkouksia" hyväkseen!
Siksi Platon halusi "luoda tieteen", joka puolustaisi ja auttaisi ihmistä - myös kasvattaisi - näkemään kuinka häntä petetään, manipuloidaan ja yritetään "kusettaa". Ja että lapsille kasvatettaisiin "psykologista silmää" rehellisempään asioiden katselemiseen. Siksi Platon loi - psykologian!


Takaisin