ARKISTO > Median sylkykuppiMedian sylkykuppi

Paras sylkykuppi oli Suomessakin ennen löydettävissä häissä, kuten olen kirjoissani "Itsetuntoon" ja "Murrosihminen" kertonut. Mitä lie symboliikkaa, mutta kunnon hääolut pantiin käyntiin yhteisellä annoksella suussa olevaa ja sieltä ammuttua "alku-hiivaa". Paras käynnistäjä oli kiimaisen karjun leukapielistä valuva vaahto.

Toisenlaisia sylkykuppeja olivat sitten ympäriinsä räkijöille tarkoitetut yleiskupit - lähinnä TV:stäkin tutut kapakoissa olevat örveltäjien oksennus- ja sylkymaljat.

Opiskellessani Tampereen yliopistossa lähes cum lauden tiedotusopista opin, että toimittajia on moneen lähtöön. Nykyisin koko toimittajien omaa ammattikuntaa valitettavan usein leimaa muutama katkeroitunut poliittinen toimittaja - toki kyynisyys on ymmärrettävää ja jopa suotavaa niissä piireissä, ja muutama kaupallisempi MAAILMAN PAHENTAJA. Ennen oli kyse "unelmasta", oltiin MAAILMAN PARANTAJIA; lahjoja ja taitoja käytettiin oikeasti paremman maailman luomiseen.

Onneksi Suomi sittenkin on saanut jopa varoittavia esimerkkejä lähelleen siitä, mihin johtaa ensin liiallinen myötäily ja sitten herääminen. Naapurimmekin on vain huippuunsa viety yksipuolisen tiedotuksen MEDIALAND - ja toinen se eteläisempi big B:n "Kaikki kanavat kaupallisille" -supermarket. Kun alkaa panna omantuntonsa peliin "myöhässä" syntyy ruumiita. Kaikkia kunnia kuitenkin heille!


Takaisin