ARKISTO > VAALIMAINONNAN KIELTÄMINEN ja rajoittaminenVAALIMAINONNAN KIELTÄMINEN ja rajoittaminen

Aamu-TV:ssä 8.2 oli harvinaisen fiksu Oikeusministeriön edustaja Arto Jääskeläinen, joka totesi, että varsinkin nyt kun demokratia Suomessa täyttää 100 vuotta - on merkkivaalit - on vaalimainonnan näyttävä ja innostettava ihmisiä liikkeelle.

Toista mieltä on esim. Turku, joka on kieltänyt "liian näkyvän" vaalimainonnan poliittisella päätöksellä. Isojen puolueiden halu on aina ollut rajoittaa julistemainontaa, koska se on ainoa keino monelle pienemmälle, joilla ei kerta kaikkiaan ole varaa kalliiseen TV-mainontaan, johon isot puolueet saavat omilla päätöksillään suoraan valtiolta valtavat summat - puoluetukien lisäksi - rahaa hämäävällä "informaatiotuen" nimellä.
Hyvä Turku - että paljastit mitä isot puolueet haluavat - ettei vaan vaalit näkyisi ja innostaisi liikaa!

Suomalainen demokratia on lähes prosentilleen ollut vuosikausia jaettu voimasuhteisiin - vakituiset äänestäjät hoitavat vallan valtapuolueille MAINOSTUKSESTA HUOLIMATTA! Suurin uhka suomalaisille valtapuolueille on, että IHMISET ÄÄNESTÄISIVÄT TOSISSAAN!
On upeaa, että Oikeusministeriö on aidosti TASA-ARVON ASIALLA! Pienten ja vähävaraisempien on saatava tasavertainen mahdollisuus yrittää! On selvää, että isot valtapuolueet haluavat säätää lakeja, jotka sortavat muita - esimerkkinä 125 v. täyttävä "suhteellinen ääntenlasku" (tähänkin Oikeusministeriön pitäisi puuttua, sillä on todennäköistä, että ääntenlaskutapa ON PERUSTUSLAIN TASA-ARVOISUUSPYKÄLÄN VASTAINEN).

Se, että mukamas halutaan nuoret uurnille on puppua! Esimerkiksi minä, lähes tavallinen Virtanen, yksin sain viimekertaisisissa edsukunnan NUORISOVAALEISSA niin paljon ääniä, että olisin vetänyt eduskuntaan mukanani 5 lisäedustajaa!
Nuorisolla on se hyvä puoli, että nuoret innostuvat kun on hyvä meno ja karnevaalihenki päällä. Suomalaisista vaaleista puuttuu värikkyys ja karnevalismi, joka innostaa ihmisiä mukaan! Magia puuttuu!
Kun ei ole magiaa ja soidinmenomaista innostavuutta valta jää TYLSILLE - usein jopa TYLSÄMIELISILLE!
Siksi vaalimainontaan, julisteiden näkyvyyteen pitäisi tasa-arvon, demokratian ja ihmisyyden nimissä satsata! Toki liikenneturvallisuus on otettava huomioon, ettei nyt ihan mihin vaan mainoksia laiteta - mutta vaalien "joka-miehen-oikeus" on pyhä ja demokraattisin asia, jonka puolesta on kaikkien näin juhlavuodenkin kunniaksi taisteltava! Hyi Turku!


Takaisin