ARKISTO > NOKIA ja HENKInen lamaNOKIA ja HENKInen lama

Olin kuunteluoppilaana Ammulehden vaalipaneelissa Nokian lukiolla. Aiemmin kesällä olin pitänyt pari luentoa Nokian Maatialassa Pohjois-Pirkkalan eli Nokian Emäkosken ja Viikin kartanon alueella sijaitsevan "Väinämöisen haudan" merkityksestä pirkkalaisuudelle. Korostin ko. esitelmissä HENKISEN PUOLEN ja oman historian arvostamisen merkitystä kansan itsetunnolle. Paikka oli aikoinaan ollut todellinen VOIMANLÄHDE, eteläisen ja pohjoisen yhdistäjänä, sekä Kokemäenjoen luonnontemppelimäisenä alkuna yhdistäen kulttuurimme länteen. Todella "herättävä paikka" yhdistäen /connecting) suomalaisia ja suomalaisuuden.

Kun palasin aiheeseen vaalipaneelissa korostaen ihmisen mielitekojen ja henkisen merkitystä terveydelle ja sen näkymistä esim. ureheilukoitosten "loppu hetkillä" - teki Aamulehti siitä vitsin? Ehkä toimittaja tykkäsi keventää muuten tylsän panelin uutisointia, muuten asia on vaikeasti suomalaisen toimittajaetiikan puitteissa puolusteltavissa.

Kokoomuksen lakimies (lakimiehet jos ketkä RAHASTAVAT ihmisten neuvottomuudella) murjaisi jotain sen kaltaista kuin ilkkuen "mikset tee asialle mitään"! Juuri sitä ennen hän oli PUOLUSTANUT ainoana KARKKIAUTOMAATTIEN PITÄMISTÄ KOULUISSA! Eli tämä Pirkka L. tiesi mistä puhui - karkkiautomaatti ja mainonta VOITTAA MIELENHALLINTAKISOISSA - ja nykykaupallisessa mediassa KAIKEN TERVEELLISEN JA ITSETUNNOLLE hyvää tekevän.

Olympiapainija Marko Asell yhtyi pitkälti näkemyksiini henkisen puolen tärkeydestä, korostaen sen merkitystä myös terveydelle - liikunta ja harrastuksethan yleensäkin lisäävät henkistä vireyttä! Ja jokainen suomalainen tietää, ettei urheiluasioissa OLE SATSATTY TÄHÄN PUOLEEN TARPEEKSI.
Aamulehti lähti puolueisiin sitoutumattomana mukaan K-kaupan Pirkan henkisen puolen ilkkumiseen ja veisaa siis samaa virttä kuin Nokian Sanomien yleisöosastokirjoittelija viime kesänä HALVEKSIESSAAN NOKIALAISTA KULTTUURIPERINTÖÄ kirjoittaessaan suunnilleen "sais raivata kaikki pois - pyh! miten niin Nokia jotenkin tärkeä - Virtanen puhuu puppua".

Kun kävin Väinämöisen haudalla (sen ympäristö kirkon takana oli raivattu pelloksi) kummun ympäröi pieni ikivanhojen pihlajoiden kaari! Pihlajat olivat tosi vanhoja ja kasvavat poikkeuksetta aina vaan omalla paikallaan. Nokian kunniaksi tuli todettua "tässäkö ne PIRKKALAN PYHÄT PIHLAJAT nyt ovat?"
Olen monissa yhteyksissä perään kuuluttanut SUOMALAISEN TERVEEN ITSETUNNON asiaa, kirjoittanut siitä pari kirjaakin, ja minua on kutsuttu "saarnasmiehenä" SUOMINEIDON TERAPEUTIKSI! Suuni on siksi yritetty tukkia, koska jotkut tahot tykkäävät käyttää heikkoitsetuntoisia ihmisiä hyväkseen. Suomalainen urheilupsykologia loppui osaltaan siihen kun Esko Aho tullessaan hiihtoliiton johtoon karkoitti vaivihkaa minut hiihtoliiton psykologin tehtävistä - liian hyviä tuloksia?

Tietyt poliittiset ja kaupalliset tahot MYYVÄT TUOTTEITAAN JA ITSEÄÄN heikkoitsetuntoisille ihmisille, ja käyttävät psykologisia kikkoja MYYMISEEN! Siksi he pelkäävät tosiasioita - totuutta! Kyllä kansa tuntee, ja lapsetkin käsittävät kenen asialle oli Kokoomuslainen lakimies Al Pacinomaisesti Nokialla - connecting people?


Takaisin