ARKISTO > Suomenhevonen 100 v. ja hevosmiehet 27.2.07Suomenhevonen 100 v. ja hevosmiehet 27.2.07

Olympiavoittaja ja ensimmäinen V-tyylin suomalaismestari Toni Nieminen on nykyään raviohjastaja - Suomenhevosspesialisti. Hevosmiehistä oli mediassa "ikävän sävyinen juttu", että hevosmiehet olisivat - rasisteja?
Hämmästyttävä väite, tuntien esim. Tonin valoisan ja elämänmyönteisen luonteen jo ajoilta, jolloin psyykkasin mäkimiesten Olympiajoukkuetta 1993-96 OTO-psykologina. Ja kuinka paljon varsinkin Suomenhevoskasvattajissa on myös mustalaisia!

Suomenhevonen ja äänioikeus 100 v. - suomenhevosen kantakirjaisuus siis, mikä syy juhlia perisuomalaisia arvoja! Kyseinen hevonen jos mikä on suomalaisen työn sankari - ja esimerkiksi Miina Äkkijyrkän ansiokas työ niin peruslehmien kuin -hevostenkin puolesta on ollut upeaa!
Hevoset jos mitkä yhdistävät - yli rotu- ja sukupuolirajojen - tyttöjä ja poikia - ja hevonen jos mikä on hyvä kasvattaja!
Tapahtuma Tammelantorilla ennakoi myös Salpausselällä tapahtuvaa uuden suomalaisen voitonhymnin esittämistä - joka laulu Suomelta on puuttunut, ja jonka tekemistä olen joutunut venyttämään tiettyjen valitettavienkin urheiluun liittyvien poliittisten syiden tähden. URHEILUSSA JOS MISSÄ POLITIIKAN TULISI AJAA KAIKESSA MAAN YHTEISTÄ ETUA - JOKA PUOLUEEN PITÄISI UNOHTAA PUOLUEELLISUUTENSA - JA PUHALTAA YHTEISEEN HIILEEN!
Suomi on pieni maa - ja kaikki henkiset ja fyysiset resussit on terveellä yhteistyöllä hyödynnettäva! Urheilu ja liikunta yhdistää - yli puoluerajojen - saa tuntemaan ja näkemään ihmisen ihmisessä.
Sama puolueettomuuden vaatimus on ulotettava myös OPISKELUUN! Opiskelu sinällään on terveellistä ja tuottaa myönteisiä arvoja - liikuntaa niin pään, sydämen kuin ruumiin kaikille alueille t. kirjoittaja


Takaisin