ARKISTO > Aamulehden outo sit. -tyyliAamulehden outo sit. -tyyli

Muutama päivä sitten A-lehti antoi ymmärtää, että hevosurheilua rakastavat ihmiset ovat rasisteja. Sitten oli Tammelantorilla pienimuotoinen "suomalaisuuden juhla", jossa Olympiavoittaja Toni Niemisen ja Tonin mäkimiesaikaisen psyykkaajan, x-kansanedustaja P. Virtasen johdolla juhlittiin SUOMENHEVOSEN 100-vuotiskantakirjaisuutta ja NAISTEN 100-vuotista äänioikeutta - myös siis demokratian ja yhtäläisen äänioikeuden juhlaa. Aamulehden toimittajia ei kutsuttuina vaivautunut paikalle. 2.3. Aamulehti päästi yleisonosastolleen kyseistä tilaisuutta halventavan kirjoituksen - siis Suomenhevosta ja demokratiaa halventavan?
(Aamulehti osoitti kuitenkin media-eettistä tasapuolisuutta julkaisemalla 6.3. yleisönosastovastineen, joka osaltaan "korjasi" asian - kiitos siitä.)

Muissa valtakunnallisissa lehdissä oli pelkästään Olympiavoittajan ja 100-vuotiaan Suomenhevosen kunniaksi juttu - Aamulehti ei vaivautunut paikalle, vaikka Tonista on tullut tamperelainen - muualla Tonia toki ensimmäisenä V-tyylin olympiavoittajana ja nykyisin myös raviohjastajana arvostetaan. Ja Suomenhevosen arvostus on onneksi maassamme lisääntynyt - mutta tätä ei osa mediasta näytä tajuavan - kuinka tärkeä ja arvokas rooli Suomenhevosella sodissammekin on ollut.

Sen sijaan Aamulehti päästää kaikkien median hyvien tapojen vastaisesti läpi jutun, jossa ei edes mainita kyseisen tilaisuuden juhlaluonnetta - eikä TONI NIEMISEN LÄSNÄOLOA!

Tästä pienimuotoisesta "suomen tärkeiden arvojen 100-vuotisjuhlasta" annetaan kuva, että siellä on häpäisty Suomen lippua!
On lähes uskomatonta, että alueen valtamedia sortuu moiseen - omalla tavallaan halveksimaan tiettyä urheilualaa, sodissamme tärkeää roolia näytellyttä Suomenhevosta - ja myös naisten äänioikeutta!

Kun Suomen lippu hetken oli juhlakalun harteilla, tilannetta voi verrata onnenhuumassa Suomen lippu harteillaan rataa kiertävään urheilijaan!

Kyseessä on ja oli Suomen ja suomalaisuuden kunnioittaminen. Linjansa säilyttäen Aamulehti olisi voinut todeta lipun "likaantuneen naisten käsissä" - sillä myös naisten äänioikeuden ja tasa-arvon 100-vuotisjuhlasta oli kyse.

Ilmeisesti keskustapuolueen aloittama lehdistönvainoaminen, joka kärjistyi Iltasanomien päätoimittajan erottamiseen, on pelottanut jo maakuntienkin lehdet. Muuten moista moraalittomuutta on vaikea "puolueisiin sitoutumattomassa mediassa" ymmärtää?


Takaisin