ARKISTO > Anssi Koivurannan MENETETTY KULTA (ja Harri Ollin) - Nuorten urheilijoiden sortaminenAnssi Koivurannan MENETETTY KULTA (ja Harri Ollin) - Nuorten urheilijoiden sortaminen

Kun olin Hiihtoliiton OTO-psykologina n. vuosina 1993-98 puhuin asiasta, jolle ei ole tehty mitään. Siksi menetimme 2 kultaa! Sapporossa.

Mäkituomarien arvostelun epäoikeudenmukaisuus ja suoranainen "vääristely" olisi saatu kuriin jo aikoinaan, jos suomalaiset, jotka nyt ovat vaikutusvaltaisina valmentajina ja EU-päättäjinä olisivat tehneet asialle jotain. Miksi ei ole uskallettu - eikä uskalleta?

Ja jos luit tai katsoit miten asiaan suhtauduttiin medioissa, ainoastaan Koivurannan hiihtoprotestista puhuttiin - siitä minkä kansa näki (valitettavasti vain Yle 24) ei medioissa nostettu juttua - että Koivurannalta vietiin suorastaan törkeällä tavalla kulta - miksi?

Miksi suomalainen rehdiksi koettu urheilutoimituskin on alkanut käyttäytyä kuin valtapuolueiden poliitikot - alkamalla vaijeta tai sivuuttaa asiat, joissa ihmisia on kohdeltu törkeästi väärin - tässä tapauksessa NUORIA URHEILIJOITA!
Ilman että kukaan olisi noussut näkyvästi heitä puolustamaan - ikään kuin syy olisi ollut heidän suorituksessaan - vaikka syyllisiä olivat...

Anssi Koivuranta hyppäsi 3.3. aamutuimaan Suomen aikaan Sapporossa Elämänsä hypyn. Sen ylipitkyydestä huolimatta - 101,5 m. Koivuranta TEKI TELEMARK-ALASTULON, mutta kyykistyi "hivenen syvempään" - hyppy oli lennoltaan upea - eikä alastulossa ollut oikeastaan mitään vikaa - tämä "lipsahti" toiselta suomalaisselostajaltakin, joka meni KIELLETYSTI TOTEAMAAN - että "ainakin 17,5 pistettä olisi tuomareiden kuulunut antaa". (Toimittajia on oikeasti kielletty "protestoimasta vääriä tuomioita kohtaan julkisesti" - ettei kansa innostu. Tämä on puolestaan johtanut siihen, että toimittajat, jotka asiantuntijoina osaavat nähdä tapahtuneen, joutuvat vakuuttelemaan ja joskus jopa valehtelemaan katsojille MITÄ OIKEIN TAPAHTUI.)

Todellisuudessa tuomarit antoivat Koivurannalle hypystään häpeällisiä 15-16 pisteitä - yksi taisi antaa 17.5!!
Mitään muuta syytä ei ollut kuin hivenen syvempi niiaus, koska HYPPY OLI YLIPITKÄ. JOKAINEN JÄRKEVÄ TUOMARI OLISI PALKINNUT MOISESTA SUORITUKSESTA - harvoin edes ammattimäkimiesten on nähty pystyvän moiseen tyylikkääsen ylipitkän hypyn alasottoon!

Koivurannan pisteet olisi kuuluneet alkaa 19 ja "niiausvähennys", jos se pakko on ottaa olisi pudottanut pisteet 18-18,5!
Sen sijaan suomalaiset - ei mäkipäättäjät eikä media protestoineet SELVÄSTÄ TUOMARITOIMINTAVIRHEESTÄ!

Ja kun ei uskalleta puuttua asiaan - sama peli jatkuu vuodesta toiseen - kuten edelliskaudella Janne Ahosen kohdalla - ja myös näissä kisoissa OLLIN KOHDALLA!

Pahinta on, että NUORET URHEILIJAT JOUTUVAT LUULEMAAN, ETTÄ VIKA OLI HEISSÄ!
Kukaan ei noussut puolustamaan näitä lahjakkaita nuoria, joille olisi KUULUNUT KULTAMITALI!
Loistavaa Harri Olli, loistavaa Anssi Koivuranta!

Jokaisen kansalaisen täytyisi tajuta, että sama median vaikeneminen tapahtuu poliittisissa asioissa. Kun olin Hiihtoliitossa, poliittiset johtajat kuittasivat puheeni - toki minua moni valmentaja puolusti - turhiksi, että ISOMPIEN MAIDEN TUOMARIT SUUTTUVAT JA ANTAVAT VIELÄ HUONOMPIA PISTEITÄ!
Että sellaista - ja että urheilutoimittajatkin ovat lähteneet tähän mukaan?


Takaisin