ARKISTO > Nuoriso , julisteet ja vaalien näkyvyys



Nuoriso , julisteet ja vaalien näkyvyys

Oikeusministeriön korkea virkailija toivoi YLEn aamu-TV:ssä, että demokratian ja naisten (miestenkin) 100-vuotisen äänioikeuden kunniaksi julisteita ja vaalikarnevalismia olisi suomalaisessa harmaassa maisemassa enemmän kuin yleensä. Rock- ja nuorisotapahtumista ilmoittavia julisteita liimaillaan kiitettävästi kyseenalaisiin ja "vaarallisiin" paikkoihin - NIIN ETTÄ NÄKYY!

Kannattajani, jotka levittivät julisteita keskustaan olivat panneet julisteen väärään paikkaan tarkoitukseen varattuun standiin, jossa oli ja on monta tyhjää paikkaa - ja jotkut muutkin puolueet "panneet omiaan" sen yhden sallitun lisäksi tyhjiin koloihin. Ainoastaan minusta tehtiin viranomaisille ilmoitus!

Ei - kyseinen viranomaisille ilmoituksen tekijä ei ollut kokoomuslainen tai keskustakristillinen hienohelma, vaan vaalien eräs ns. rock-ehdokas?

Jopa Paul McCarney sanoi John Lennonista, että "meidän oli helppo mennä perässä - kun John oli niin hullu, että meni mihin vaan edellä maailmaaparantaan". Ja Lennonin kimppuun kävivät kaikki - vain pieni osa mediaa ymmärsi - ja tietysti tajuavampi osa nuorisoa.

Manserock meinasi jäädä kesken, koska Juice "inhosi politiikkaa". Tiedän hänen pitkäaikaisena ystävänään Juicen inhonneen sitä ihmisten puolueellista käsittelyä ja sairasta vallankäyttöä, mihin isot puolueet "etuoikeutettuina" ovat politiikan vääristäneet - kukaan muu kuin isoimmat valtapuolueet eivät ole vastuussa siitä, että ihmiset inhoavat politiikkaa.

Itse laajensin "rollia" ja lähdin sitoutumattomana "jatkamaan rock- ja punk-asenteen" viemistä poliittisiin kuvioihin - tietäen sen lähes mahdottomaksi! Ja minua on ns. Manserockin piiristä seurattu - mutta kuinka kävikään.

Ja arvatkaapas onko minua tuettu - on! Nimittäin ylivoimaiset voitot nuorisovaaleissa, kansankeskuudessa halailua ja tervettä karnevalismia ympäri maata. Mutta sitten suomalainen kateus ja kopiointi iski. Minua alettiin lyödä kaikilta tahoilta - lopulta minut on vaiennettu mediassa - "harmittomammat "beatlet" saavat sijan"!

Vaikka media kuuluttaa nuorisoninnostajia ja hyviä puhujia politiikkaan se on kokonaan kieltänyt minun olemassaoloni - EI SAA OLLA LIIAN INNOSTAVA JA KIINNOSTAVA! Sen sijaan MINUN HAUKKUJILLENI media antaa tilaa - jopa niin, että tuntuu joidenkin ns. rocktahojen ainoa vaaliteema baanalla olevan MINUN HAUKKUMISENI ja MUSTAMAALAAMISENI?

Jokainen tajuaa, että isoilla puolueilla on valtava vaalirahoitus - kansa maksaa lähes ne kaikki TV-mainokset ja hienot julisteet, jotka ovat parhailla ostetuilla paikoilla.
Nyt minun kimppuuni on käynyt yksi pienimmistä - vaikka vaalimainokseni ovat "kirpputori-kamaa" - ei pröystäileviä vaan hyväntuulisia ja innostavia. Luulisi, että pienemmät tajuaisivat, kuka Suomen henkisen pahanolon on aiheuttanut - nykyiset vallanpitäjämme ja siihen sitoutunut ja lähes sensuuriksi muuttunut KEPUn kesyttämä media (viitaten Iltasanomien päätoimittajan erottamiseen).


Takaisin