ARKISTO > VOITTO PIRKANMAAN NUORISOVAALEISSAVOITTO PIRKANMAAN NUORISOVAALEISSA

14.3. Alueuutiset radiossa toitottivat ilonsanomaa: "Pirkanmaan nuorisovaalien ääniharava on Pertti "Veltto" Virtanen"! Kiitos siitä nuoriso ja hyvät opettajat. Itsellenikin oli jopa hämmästys voittaa kyseiset vaalit, sillä minua ei enää edes päästetty "yli-ikäisenä" Tampereen suurimmille kouluille.

Aamulehti yllätti, varsinkin kun se on yllyttänyt nuoria vaaleissa osallistumaan, sillä ettei se ollenkaan noteerannut nuorisovaaleja Pirkanmaan osalta? Toki minun nimeni esiintyy MAAN ÄÄNIHARAVIEN joukossa, mutta lukijan on itse pääteltävä, että listalla ei ole muita Pirkanmaalaisia - että sain ääniä eniten. Ja niin paljon kun spekuloitiin sillä, voittaako Alatalo, Lepistö, Peitsamo...? - Ja se olikin taas "V". Virtanen!
Aamulehti ei siis ole kiinnostunut nuorten osallistumisesta eikä poliittisista mielipiteistä - miksi? Ja miksi Aamulehti nyt jätti "Veltto" -lempinimeni pois listalta, kun se sitä niin mielellään toisissa yhteyksissä korostaa (siis "rock&roll-nimeäni")?

Perussuomalaiset saivat Pirkanmaalla 8,8% kannatuksen, jolla olisi tullut normaalisti 2 paikkaa Eduskuntaan, mutta vaaliliitto IPUn kanssa nosti sinne Veli Karhun - ja 3. paikka jäi siis listalla hiuskarvan päähän. Onneksi olkoon Veli Karhulle, on hienoa, että nuoriso arvostaa viisautta ja fiksuuttakin - kuten monet ovat minunkin suhteen tajunneet kaikista panetteluista ja ilkeilyistä huolimatta.

Todella hämmästyttävää on, ettei media radiota lukuunottamatta huomioinut sensaatiota - sitähän mediat aina kuitenkin metsästävät - että perussuomalaiset olisivat saaneet peräti 15 paikkaa Eduskuntaan - ja että "Veltto" Virtanen kaikista ennakkovähättelyistä huolimatta voitti oikealla äänimäärällä (242) laskettuna Pirkanmaan nuorisovaalit.
Suhteellisesti laskettuna (laskutapa 125 vuotta vanha isoja puolueita SUOSIVA) SDP:n J. Lepistö on eri sivuilla merkitty voittajaksi - toki sitäkään ei Aamulehti maininnut - joka ei ole siis koko totuus, vaan puoluiden äänimääriin "suhteutettu" KEINOTEKOINEN suhdeluku.


Takaisin