ARKISTO > KOVA KOULU / Opettajat opettaaKOVA KOULU / Opettajat opettaa

On surullista se, mitä OPETTAJAT nyt ovat OPETTANEET! Opettajien syyksi ei toki heidän ammattijärjestönsä "sairautta" voi kokonaan pistää.
"Ahneus on sairautta" - ja tämän sairauden opettaminen on muutenkin tuttua suomalaisille. Opettajat halveksuessaan hoitoalan oikeutettuja vaatimuksia - laskivat entisestään alaspainunutta arvostustaan kansalaisten silmissä.

Psykologit (erittäin naisvaltainen ala), jos ketkä tarvitsisivat rankan kuoppakorotuksen - sen ainakin viime aikaiset palkkaneuvottelut ovat opettaneet. On täysin järjetöntä, jopa yhteiskunnallisestikin sairasta, se kuinka opettajien edunvalvojat, Kangasniemi etunenässä, ovat toimineet. Opettajat opettivat taas kerran muille työläisille, että "bisnes on tärkeämpää kuin ihmisarvo" - että "hankituista eduista ei luovuteta tuumaakaan" - toisten hyväksi - eikä ainakaan huonompiosaisten ja sairaiden. Piste.

On sääli, etteivät opettajat ole keskenään saaneet asoitaan hoidettua. Aikoinaan prosenttikorotuksilla petetyt pienempituloiset opettajat ovat katkeria ennenkaikkea omilleen. Prosenttikorotuslinjasta olisi siksikin luovuttava. Vain siten heikompipalkkaiset ja naisvaltaiset alat voisivat edes joskus toivoa saavuttavansa - ihmisarvon!


Takaisin