ARKISTO > JOKELA / suomalaisen mielen kipeytyminenJOKELA / suomalaisen mielen kipeytyminen

"Joudutaan satsaamaan ihan sinne ääripäähän kun puhutaan psykiatrisesta hoidosta" toteaa Suomen mielenterveysseuran edustaja Aamu-TV:ssä. Ja osuu harvinaisen oikeaan, sillä Suomessa ei oikeasti tunnuta vastuullisesti välitettävän lasten ja nuorten mielenterveydestä psykologisena ongelmana - ei haluta myöntää, että psykologiaa käytetään enemmän ja enemmän vain nuorten ihmisten "sairastuttamiseen" niin kaupallisessa kuin polittisessakin mielessä.
Niin koulukiusaamisessa kuin "eduskuntakiusaamisessakin" käytetään enemmän psykologiaa kuin konsanaan yhteensäkään heidän puolustamiseensa, jotka joutuvat kyseisen psyykkisen ja henkisen paineen kohteeksi.

Itse olen joutunut "eduskuntakiusaamisen" kohteeksi ennen kaikkea ollessani huolissani mielenterveysasioista - oikeasti.

Nyt vaaditaan "lääkärien lisäämistä" kouluterveydenhuoltoon. Miksi? Eikö vieläkään haluta myöntää, että pahimmillaaan "pillerihoito" nuorilla on osa ongelmaa - lisääntyneen juomisen ohella. Kyse ei ole "ELÄMÄ PELISSÄ" typeryydellisesti lasten lääketieteellisestä pahoinvoinnista vaan - psyykkisestä!

Psykologia on vain niin väärinkäytetty alue - sitä käytetään erilaiseen "myymiseen" aina politiikasta tulostatekevään yritysvalmennukseen - mutta tuskin ollenkaan nuorten tai yleensä ihmismielen olosuhteiden parantamiseen.

Poliittiset vallanpitäjät yrittävät syyllistää "kunnanisät ja -äidit" omasta haluttomuudestaan satsata ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön. Samalla lailla ollaan syyllistämässä hoitajia - vaikka hallituksessa ovat juuri he, jotka "lupasivat hoitaa" hoitajien asiat. Tämänkaltainen syyllistäminen ja käsienpesu on keskeinen osa ongelmaa. Oikeastaan pitkälle sen syy - mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Hyvänä esimerkkinä päättäjien välinpitämättömyydestä on omakohtainen "kiusaamiseni". Tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä olen ollut "mielenterveys- ja kulttuuriasioissa" valmistelemassa KIASMAN seminaaria "taiteen terapeuttisesta vaikutuksesta" - kuinka parannetaan työympäristön ilmapiiriä ja poistetaan pelkoja jne..."
Kyseessä on siis mitä ajankohtaisin aihe taiteen ja psykologian PARANTAVISTA VAIKUTUKSISTA!

Olen kummankin alan AINOA ASIANTUNTIJA TuV:ssa - siis molemmilla aluille tehnyt työurani - teen jopa luovuuden "terapeuttisesta vaikutuksesta" pitkittynyttä väitöstäni - ja olen vuosikymmeniä toiminut alojen kouluttajana, silti loppuvaiheessa eli "kuinka tullaan mediaan" minut sivuutettiin kokonaan
- Valiokunnan asintuntija kyseisessä mielen ja kulttuurin seminaarissa on vihreiden "tulevaisuusteknologi" Jyrki Kasvi, jolla sentään on alaan visioiva näkemys, mutta ovat jotain aivan muuta eli lähinnä hallituspuolueiden edustajia -Heidi Hautala ja Marja Tiura (TuV:n pj.).

Seminaarin "asiantuntijuus" eduskunnan taholta kuvastaa loistavasti VALLANPITÄJIEN KIINNOSTUSTA ASIAAN - eli ISOJA PUOLUEITA EI KIINNOSTA asia näköjään paljoakaan - joten "pikku hallituspuolue" vihreät saa TOIMIA ASIANTUNTIJANA "kun muut eivät ymmärrä taidetta" . Eli kuten jo totesin ei oikeasta asian vakavuudesta välitetä.


Takaisin