2008 JUTUT > SANAN MAHDISTA / K-päivä -08SANAN MAHDISTA / K-päivä -08

On kuin Väinämöinen ja Joukahainen olisivat yhä useammin rusauttamassa vastakkain elämäntiellä. Kansanperinteinen sananlasku-aforismi toteaa: "SANAN MAHTI, SUOMEN VOIMA" - mutta onko enää niin? Päinvastoin tuntuu yhä useimmin siltä, että Suomea tekee voimattomaksi sanan mahti. Että Joukahainen olisi noussut suosta kostamaan, että sanalla saivartelevasta Joukahaisesta olisi tullut sankarihahmo?

Pahimmillaan mediasta on tullut armoton vanha-testamentillinen voima, joka tuomitsee ja hylkää jehovamaisesti ilman pienintäkään kasvatukseemmekin jo kuuluvaa kristillistä moraalia. Jopa suomalainen "pakanuudeksi" nimitetty esikristillisyys oli ihmisyyttä kaikin tavoin arvostavampaa. Viime aikaisina pahimpina esimerkkeinä median törkeistä ylilyönneistä on "raateleva ja provosoiva lauma" ahdistamassa herkkää urheilijalupausta Ollia Seutulassa, yllyttämässä naureskelevaa nuorta miestä "sanomaan jotain kamalaa", jota voi sitten muka moralisoida. Ja sitten täysin huumorintajuton suhtautuminen Erkki Tuomiojan "luovaan sutkautukseen" bensakortista. Tyhminkin TV-katsoja tajusi, että Erkki letkautti ideansa - jopa demarien Erkkiä ympäröivät muut puheenjohtajaehdokkaat näyttivät tajuavan hymyillen asian ja EU-säästökikkailuun liittyvän piikin. Toimittaja joka jätti huumorin pois oli siis tyhmempi kuin paljon parjatut demarit?

Pahinta ja ilkeintä on kun poliittisista syistä toiset poliitikot alkavat kommentoida näitä vanhatestamentillisesti mustavalkoistettuja "totuuksia" - eli lähtevät mediapeliin mukaan tajuamatta, että seuraavaksi voi olla heidän vuoronsa! Ikävintä on, että huumori, ironia, satiiri jne. katoavat jokapäiväisestä elämästä kun aletaan pelätä, että parhaatkin jutut kohta jo perversoidaan.

Perversio tarkoittaa suoraan käännettynä "käännettyä versiota", eli tässä mielessä osa mediasta on muuttunut perverssiksi. Säälittävintä on, että politiikassa aina kerätään nopeita irtopisteitä, joten toimittajien tahalliset ylilyönnit kertaantuvat - ja kaikki tämä lähinnä myynnin ja rahan takia!

Monet kansanedustajatkin suhtautuvat toisiinsa enemmän lehtijuttujen perusteella kuin todellisina ihmisinä ja samassa veneessä olevina kolleegoina. siksi olikin piristävää lukea demari puh.joht.ehd. Ilkka Kantolan kristillisempi suhtautumiskommentti siitä, kuinka OMAKOHTAINEN KOKEMUS ITSENSÄ KÄSITTELYSTÄ MEDIASSA SAA IHMISEN - MYÖTÄTUNTOISEKSI MYÖS TOISIA SEN KOKENEITA KOHTAAN!

Sanan mahti on totta - koulujen jälkeen vasta ihminen oppii lukemaan!


Takaisin