ROCK > (Nyky)SAMMAS(Nyky)SAMMAS

Nyt-kesänä - ja hyvinhän se meni - Provinssirockin täyttäessä 30-vuotta, esiintyi Saarilavalla legendaarinen SAMMAS-yhtye.
Se ehti esiintyä Provinssirockissa aikoinaan n. 4 kertaa.
Toki Velton HERU (hengellis-ruumiillinen yhtye)esiintyi kyseisellä Saarilavalla Kesä-piknikki tapahtumassa jo 30 v. sitten! (ks. ROCK-otsakkeen alta "ajankohtaista") - ja upeaa, että sentään yksi toimittaja, eli Satakunnan Kansan, kirjoitti nykyrokkijuhlilta sentään kunnon jutun suomalaisen rokin pohjalta - eikä vain myötäillyt valtalehdistön kaupallisuusvaateita!

Sampaan kokoonpano vaihteli aikoinaan jonkin verran, perustajajäsen 2. Heikki Nikula tuskin koskaan oli keikoilla - mutta aina joskus! Sammashan perustettiin EPO:n Pubissa jouluna 1985 kun Wagnerin "Sormus-trilogia" esitettiin ensi kertaa Suomen TV:ssä 12-tuntisena versiona.
Pertti "V" ja Heikki N. päättivät perustaa TOTAALISTA ROCKROLL MUSIIKKIA SOITTAVAN BÄNDIN SUOMALAISELTA POHJALTA!

Kantavat voimat Pertti Veltto Virtanen ja Tanja-Lotta Räikkä saivat useimmiten "säestäjikseen" Timo Vaaranmaan kitaroineen, Timo Ristilän koskettimineen, Jarmo Ojala rumpuineen ja bassossa Kassu Luomaala. Sampo-Passio -levyllä kokoonpanoa täydensivät esim. Hannu Saha kanteleineen, Arto Järvelä jouhikkoineen ja viuluineen sekä Heikki Nikula puhaltimineen. Myös Ismo Kätkä osallistui tuottamiseen ja perkussointiin.

SAMMAS esiintyy lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan sillä rummuissa SAMMAKSEN jazz- muutaatiossa oli joskus myös H. Jouppi. Joitakin SAMMAKSEN biisejä Veltto treenasi jo ennen Seinäjoelle tuloa silloisen yhtyeensä Virtanen JR. kanssa johon kuului aiemmin Juicesta tuttu Hannu Tervaharju.

Nyt HANNUT ovat siis palanneet / saavat kyytiä kannut - ja basso! Kitaristiksi (yhdeksi keskeisimmistä) on liittynyt Kuortaneen oma poika - Velton kanssa paljon yhteistyötä tehnyt ja Let´s Eppeliinistä tuttu - Jukka Viitasaari. (ks. Sammas 2).


Takaisin