ROCK > Sammas-historiaa 3Sammas-historiaa 3

"Sammas" syntyi Seinäjoella, mutta sitä ennen oli olemassa jo "Esi-Sammas" eli kuten Timo Huovinen, kitaristi (The Virtanen, Vox etc.), nimesi "Virtanen Jr."-yhtyeen, että paras nimi tälle bändille on "Aurinko"!

Kiintoisaa on, että "Sammas" tarkoittaa "maailman pylvään" ja "Sammon" lisäksi myös "Aurinkoa" - arabian kielillä kun "SHAMMASH" hivenen kirjoitustavan vaihdellessa tarkoittaa - Aurinkoa!

Hannu Tervaharju - joka nyt on siis mukana kokoonpanossa, soitti bassoa tässä yhtyeessä, joka ehti tehdä alle 10 keikkaa ennen kuin läänintaiteilijuus vei Virtasen Seinäjoelle. Bändin rankin keikka oli EPO:n PuBin alakerrassa - juuri Provinssiväelle vuonna 1983!

Kyseinen huippukeikka sitten johti V:n läänintaiteilijuuteen ja E-P:n Bändien nousuun monella rintamalla (vaatimattomasti - heh! / Tosiasiassa Pauli Hanhiniemi unohtaa "istuneensa tuntikausia saarnoja kuuntelemassa" ja sanojakin joskus kiikuttamassa olleensa? Sen sijaan Lauri Tähkälle ja kumppaneille kiitos "muistamisesta").

Ja kuvaa tarkkaan katsova tunnistaa KARI "HOHDIN" HOLMIN rummuissa! Ensin oli puoli vuotta Kinnusen Hate, X-Hassisen Koneesta, mutta Leningrad Cowboys kutsui - ja vanhempaa Holmia kutsui Popeda kun Pate näki meidät keikalla! Ei vielä "Virtanen"-yhtyeen aikaan nääs honannut mikä mies Kari oli.


Takaisin